Slaapoefentherapie

Slaapoefentherapie


Oefentherapie de Bevelanden maakt deel uit van het Landelijk Netwerk Slaapoefentherapeuten.


De therapie is gebaseerd op recente wetenschappelijke inzichten en heeft een praktische, voor u goed toepasbare aanpak.


Slaapoefentherapeuten Cesar & Mensendieck zijn hier speciaal voor bijgeschoold en leren non-stop verder op basis van recente inzichten en nieuwe wetenschappelijke publicaties.


Het nut van slapen..


Tijdens de slaap treden er allerlei nuttige veranderingen op in het lichaam. Spieren ontspannen zich, de hersenactiviteit neemt af en de hartslag en de ademhaling vertragen. De hersenen blokkeren alle prikkels van buitenaf, waardoor je bewustzijn verlaagt en je afgesloten raakt van de buitenwereld. Deze verregaande maatregel die de natuur heeft genomen om te kunnen slapen maken duidelijk dat slapen, net als eten, een eerste levensbehoefte is. Onmisbaar dus!


Voor uitgebreide informatie zie de website: https://www.slaapoefentherapie.nl/

 


Op 3 November 2021 hebben we een aanvullende scholing gevolgt voor slaap oefentherapie voor Zwangeren en Baby's. Met name is de educatie aan de ouders of voor de aanstaande mama een belangrijke component in het behandelen van slaap problemen bij baby's en de zwangere.


Behandeling


De oefentherapeut Cesar/ Mensendieck kan u helpen van uw slaapproblemen af te komen in gemiddeld 9 behandelingen.


Wat kunt u verwachten van de slaapoefentherapeut?


De oefentherapeut benadert uw (lichamelijke/mentale) klachten en slaapproblemen vanuit een 24-uurs visie. De invloeden van uw dag lopen door in de nacht en daarbij zullen de gevolgen van uw slechte nachtrust doorlopen in de dag die erop volgt. Systematisch worden de onderliggende oorzaken en in standhoudende factoren van uw klachten en het slaapprobleem inzichtelijk gemaakt, aangepakt en opgelost.


De oefentherapeut helpt u met:


Inzichten die gezond slaapgedrag bevorderen.

Inzichten hoe uw klachten samenhangen met slaapproblemen

Hoge kwaliteit (adem- visualisatie- haptische en ontspannings-) oefenstof die op maat wordt gemaakt voor uw unieke verstoorde slaappatroon.

Cognitief gedragsmatige therapie (vlg J. Beck), gedachtentherapie die u weer positief of neutraal leert denken.

Gezonde copingstijl, dat wil zeggen: “u leert adequater en zeker ook rustiger omgaan met de gevolgen van uw slaapprobleem waardoor stress vermindert en u uit de vicieuze cirkel komt van slecht slapen”.

Uitleg over de architectuur van een gezonde slaap per leeftijdscategorie.

Hoe ziet uw slaapbehandeling eruit?


Aan de hand van een intake en vragenlijsten wordt een behandeldoel/plan opgesteld. Vervolgens geven de behandelingen vorm en inhoud aan dit plan, via praat- en oefensessies.


Lees de praktijkvoorbeelden op de website van Slaapoefentherapie en dan krijgt u een goed idee  van de vorm en inhoud van de behandelingen.


Stop met het tellen van schapen…wij leren u beter slapen!