ZwangerTotaal

ZwangerTotaal


Gerichte bekkenoefentherapie helpt vele klachten te voorkomen of te verminderen die je dagelijks functioneren behoorlijk beperken.

Zoals pijn bij je stuitje, lies, lage rug, heup, bilspieren en heupen. Of incontinentie van urine en ontlasting, verzakkingsklachten en pijn in en om de vagina en anus.


Deze klachten kunnen geleidelijk zijn ontstaan door een verkeerde houding waardoor de spieren niet optimaal samenwerken maar ook veroorzaakt zijn door een zware belastende handeling of zwangerschap.

Bekkenoefentherapie kan hier wat aan doen!


Zowel voor problematiek veroorzaakt door de bekkenbodem, als door een verkeerde stand van het bekken of te weinig stabiliteit/ balans van de spieren rondom het bekken, is bekkenoefentherapie geschikt.


Door advies, oefeningen en het stimuleren van gedragsverandering in houding en beweging in het dagelijks leven is het mogelijk deze klachten te voorkomen of te verminderen.


Oefentherapie de Bevelanden is hierin gespecialiseerd en aangesloten bij BekkenTotaal en ZwangerTotaal. Voor meer informatie: www.bekkentotaal.nl en www.zwangertotaal.nl

Oefentherapie de Bevelanden is gespecialiseerd in bekkentherapie en aangesloten bij BekkenTotaal en ZwangerTotaal. Voor meer informatie: www.bekkentotaal.nl en  www.zwangertotaal.nl

Behandeling


Tijdens uw eerste behandeling vindt de screening, intake en onderzoek plaats. Dit leggen we schriftelijk vast volgens de normen van de beroepsvereniging en de verzekering.

Aan de hand van het onderzoek en uw wensen stellen we een gericht behandelplan op met bijvoorbeeld onderstaande punten:

  • bekken corrigerende en reponerende oefeningen;
  • sacro Iliacale mobilisatie wanneer SI gewricht geblokkeerd staat;
  • ontspanning en bekkenbodem oefeningen;
  • aanleren van stabilisatietechnieken;
  • verbeteren van dagelijkse bewegingen;
  • aanpassen van houdingen, leren variĆ«ren, versterken en context gericht toepassen;
  • opbouwen van conditie en kracht.


Indien nodig behandelen wij aan huis. Hiervoor is een schriftelijke verwijzing van de huisarts noodzakelijk. Een oefentherapeutisch consult valt ook onder de mogelijkheden en wordt vergoed door de aanvullende zorgverzekeringen net als bovenstaande interventies.


Contact:

Tel: 0624 767 660

E-mail: info@oefentherapiedebevelanden.nl

Privacyregelement

Adressen praktijken:

Laustraat 1, 4453 AV 's-Heerenhoek

Dorpstraat 85, 4451 AA Heinkenszand

Deltastraat 2, 4456 BB Lewedorp